JustMom

Anya vagyok. Otthon vagyok.

2019. júl 14.

Ha nyernék a lottón...

írta: Evi Hernaez
Ha nyernék a lottón...

Annyi klassz téma van a Bloggerképző harminc napos kihívásán, hogy vérzik a szívem, amiért nem tudom minden nap teljesíteni. Felírtam a jobbnál jobb címeket, és az életünk mesélése mellett szépen lassan mindegyiket ki fogom fejteni a blogban, addig viszont továbbra is csak szemezgetek.

Ma ezen a mondaton akadt meg a szemem. Mit csinálnék, ha nyernék a lottón?

Őszinte leszek, és érthetitek úgy, ahogyan akarjátok. Amióta Mikellel élek, sok embert elveszítettem azért, mert nem tűrök meg olyanokat magam körül, akik igazságtalanul és tévesen véleményt alkotnak az életünkről. 

Mindenünk megvan, ami egy kényelmes élethez szükséges lehet. Nekünk legalábbis. Hogy milyen áron, azt a minket kritizálók persze egyáltalán nem tudják, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 10.

Hurrá, nyaraltunk! 2. rész

írta: Evi Hernaez
Hurrá, nyaraltunk! 2. rész

Almunecar- Granada, A Spanyolország

Pörögnek a hétköznapok, a szokásos dolgokon kívül több új kihívásba is belefogtam, amik teljesen kitöltik a napjaimat. Állandóan jár az agyam valamin, még audiozni (beszélgetni a barátnőimmel és a családommal) sincs kapacitásom már egy hete.

Nagy projekt van készülőben, de még óriási titok, senkinek nem mesélek róla, mert bizony bármilyen meglepő is, én, a földhözragadt Évi nagyon babonás tudok lenni néhány dologban. Ez is olyan, ígyhát tudjatok róla, hogy ezerrel dolgozok valamin a háttérben, amit majd remélem, nem is olyan soká világgá kiabálhatok:). 

Emellett célként kitűztem, hogy végigcsinálom a Bloggerképző kihívását egy kicsit magamra szabva: amikor a téma közel áll hozzám, és ihlet is van, írok, de legalább ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 09.

Piercing vagy tetoválás?

írta: Evi Hernaez
Piercing vagy tetoválás?

Nem merem elkiabálni, ezért csak annyit mondok, hogy ma egészen emberien aludtunk, tudom használni az agyamat. Az elmúlt néhány napban nemigazán sikerült, ezért maradtam le néhány írással a Bloggerképző kihívásán. 

Ma viszont igenis szánok rá időt, ráadásul a téma közel áll hozzám: piercing vagy tetoválás.

Nem vagyok tele egyikkel sem, viszont mindkettőből van rajtam. Nem így terveztem, de a valahogy így alakult. 

A piercing ezer éves, még a kozmetikus unokahúgom lőtte valamikor 21 éves korom körül (te jó ég, milyen öreg vagyok...). Már tiniként szerettem volna, de ahogy az lenni szokott, a szüleim nem engedték. Azt mondták, várjak egy kicsit, és ha később is úgy érzem, hogy akarom, akkor megcsináltathatom. Egy pillanat ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 04.

Gyermekkorom emlékei

írta: Evi Hernaez
Gyermekkorom emlékei

A harmadik napi Bloggerképzős kihívás témája a legkorábbi gyerekkori emlékem.

Véletlen egybeesés, hogy éppen a napokban jutott eszembe, vajon Pablo mikre fog emlékezni és mikortól. Ennek kapcsán pedig azóta is nosztalgikus hangulatban vagyok. Talán az is rásegít, hogy már csak bő két hét, és hazalátogatok vele kettesben. Nagyon várom a szeghalmi nyarat, mostanában sokat álmodok róla. Annyira szeretném, hogy a kisfiamnak is olyan szép gyermekkora legyen, mint nekem, de el kell fogadnom, hogy neki másmilyen út jutott.

Ő nem állatok között fog felnőni (Marvel nem állat, hanem családtag:)), nem fogja tudni, milyen kukoricát törni, császárszalonnát tízóraizni friss kenyérrel az árnyékot nyújtó fák alatt a kapálás kemény napjain, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 03.

Miért éppen JustMom?

írta: Evi Hernaez
Miért éppen JustMom?

Folytatom Czakó-Varga Adrienn bloggerképzős kihívását (amit egyébként nagyon élvezek), a mai téma a blogunk nevének eredete.

A bemutatkozó bejegyzésemben elmeséltem Nektek, hogy miért döntöttem az írás mellett. Itthon maradtam Pabloval, mert abban a nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat az én fizetésem nélkül is. Hatalmas kiváltság ez a mai világban, hálás vagyok érte a sorsnak és a férjemnek. 

Imádok a szeretteimről gondoskodni, igazi tyúkanyó vagyok, aki akkor boldog, ha frissen főzött ebédet és tiszta ruhát tud a családja elé tenni. Engem ez tesz boldoggá, kiegyensúlyozottá, igazán önmagam vagyok az otthon meleg légkörét őrző anyuka és feleség szerepében.

img_20190604_182509_edited.jpg

Így, harmincon túl ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 02.

20 tény rólam

írta: Evi Hernaez
20 tény rólam

A nyaralás után tele vagyok energiával és ötletekkel. Vagyis inkább ötletekkel, az energia alvás hiányában kicsit foghíjas. Igyekszem néhány kiemelt dologra fókuszálni, nem pedig mindenre egyszerre. Az egyik ezek közül a blogom. Nagy lelkesen indultam, és az is vagyok ám, csak valahogy huszadik helyre csúszik a  fontossági sorrendben, hiszen ez nekem valójában örömírás, hobbi. 

Véletlenül botlottam bele Varga-Czakó Adrienn blogger kihívásába, amiben harminc napon keresztül minden nap írni kell egy-egy témáról. Részt veszek benne, mert szeretnék tanulni, és mert biztosan segít rendszert vinni a blogolásomba. 

A mai téma tehát: 20 tény magamról azoknak, akik még nem tudják, ki vagyok. Igyekszem újat is mondani a hűséges ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 02.

Hurrá, nyaraltunk! 1. rész

írta: Evi Hernaez
Hurrá, nyaraltunk! 1. rész

Sanlúcar de Barrameda és a Pueblos Blancos

Jöttem végre élménybeszámolni! Jól eltűntem az utóbbi hónapokban, de volt rá okom, most elmesélem. 

Egy hete jöttünk haza a nyaralásból, előtte meghalni nem volt időm Pablo szülihónapja miatt, olyan volt, mintha folyamatosan vendégeket vártam volna májusban. Élveztem nagyon, csak semmi másra nem maradt energiám a sütés-főzés-pakolás után. Vagyis de, listákat írtam, hogy mit vigyünk magunkkal a 23 napos nyaralásra:)

img_20190609_181129_084.jpg

Soha nem voltunk még ennyi napot távol, főleg nem egy kétéves örökmozgóval. Idén sikerült úgy alakítani, hogy Mikelnek összejött ennyi szabadság egyben, Pablonak még nem baj, ha hiányzik a suliból, én bárhonnan tudok írni, és ami a legfontosabb: mivel időben, konkrétan tavaly októberben elkezdtem ...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 23.

Mit kell tenni, ha beteg vagy, és vendégeket vársz?

írta: Evi Hernaez
Mit kell tenni, ha beteg vagy, és vendégeket vársz?

Nem, nem én vagyok beteg, jól vagyunk, ne aggódjatok. Nekünk legalábbis kutya bajunk, Adriék viszont nem jönnek holnap. Hónapok óta készültünk rá, Adrit ismerve tele lett volna meglepetéssel a hétvége, annyira vártuk, hogy Pablo és Adél együtt játszanak, huncutkodjanak. De ebből semmi nem lesz, mert lebetegedtek. 

 

adel_edited.jpg
(A képen Adél ül a bőröndben, annyira várta a nagy utazást.)

Adri írt kedd hajnalban, hogy nagyon rosszul volt egész éjjel, Attila is többször hányt munka közben. Gyomorrontásra gyanakodtak, de Attila még most is hányingerrel küzd, és közben bebizonyosodott, hogy nem rosszat ettek, hanem vírust nyeltek be. Kiderült, hogy olyan emberrel érintkeztek, aki már napok óta beteg volt, csak elfelejtett nekik szólni. Nem ...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 17.

Cukormentes szülinapi torta (nemcsak) kétéveseknek

írta: Evi Hernaez
Cukormentes szülinapi torta (nemcsak) kétéveseknek

Nem tervezek gasztroblogger lenni, ne ijedjetek meg:), de a múltheti tortám annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttem, megosztom a receptet, hátha más is annyira beleszeret,mint mi- Mikel ezt kérte a szülinapjára, ennél nagyobb dicséret nem is kell!

Ha már blogger vagyok, akkor csak mesélek picit a történetéről, mielőtt csak úgy snasszul leírom az elkészítési módot.

img_20190510_222726_edited.jpg

Pablo BLW baba, erről már többször írtam több helyen is. A Baby Led Weaning az a hozzátáplálási módszer, amelyben a babát nem pürék segítségével ismertetjük meg az ízekkel, ételekkel, hanem egyből azt eszi, amit a szülők. Ez nyilván nagy körültekintést igényel, hiszen először a saját étkezési szokásainkat kell felülvizsgálnunk ahhoz, hogy a picinek is a ...

Tovább Szólj hozzá

2019. ápr 24.

Totyogóval Észak-Portugáliában

írta: Evi Hernaez
Totyogóval Észak-Portugáliában

Kilenc napot voltunk tavaszolni Észak- Portugáliában. Tegnap előtt értünk haza, már visszarázódtunk a hétköznapokba, és gyorsan frissibe' meg is írom az élménybeszámolót. Fantasztikusan sikerült, és csordultig van a szívem élményekkel, azt sem tudom, hol kezdjem. 

Porto Portugália második legnagyobb városa, a főváros Lisszabontól 300km-re északi irányban fekszik. A Duoro folyó itt torkollik az Atlanti- óceánba. Már a 4. századtól vannak emlékei, templomai, erődjei és várfala csak úgy sugározzák magukból a történelmet.  

oporto.jpg

Mi autóval mentünk, Vitoria és Porto között 670 km a távolság, két megállóval kb. 7 óra alatt értünk oda. Budapestről a Wizzairnek van közvetlen járata, és most olvastam, hogy a Ryanair is hamarosan ...

Tovább Szólj hozzá