JustMom

Anya vagyok. Otthon vagyok.

Ha nyernék a lottón...

2019. július 14. 11:08 - Evi Hernaez

Annyi klassz téma van a Bloggerképző harminc napos kihívásán, hogy vérzik a szívem, amiért nem tudom minden nap teljesíteni. Felírtam a jobbnál jobb címeket, és az életünk mesélése mellett szépen lassan mindegyiket ki fogom fejteni a blogban, addig viszont továbbra is csak szemezgetek.

Ma ezen a mondaton akadt meg a szemem. Mit csinálnék, ha nyernék a lottón?

Őszinte leszek, és érthetitek úgy, ahogyan akarjátok. Amióta Mikellel élek, sok embert elveszítettem azért, mert nem tűrök meg olyanokat magam körül, akik igazságtalanul és tévesen véleményt alkotnak az életünkről. 

Mindenünk megvan, ami egy kényelmes élethez szükséges lehet. Nekünk legalábbis. Hogy milyen áron, azt a minket kritizálók persze egyáltalán nem tudják, de nem is akarok magyarázkodni. Megdolgoztunk, megdolgozunk azért, hogy ne féljünk a hónap végétől. 

img_20190701_172425_edited.jpg

És hogy ez hogyan jön a lottóhoz? A környezetszennyezés és Földünk ijesztő jövője miatt az elmúlt hónapokban rengeteget gondolkodtam azon, hogy mi az, ami igazán számít. Ami igazán kell. És tudjátok mit? Teljesen kiábrándultam a fogyasztói létből. Abból, hogy ha megtetszik valami, gondolkodás nélkül megvesszük (általánosságban beszélek, nem csak Mikelről és rólam). Hogy nem futtatjuk végig az agyunkon, hogy valóban kell-e a tizedik póló, a harmincadik rúzs, új kanapé, dekoráció, jobb autó...Hogy mi az, ami valóban érték. Hogy mi az, amire igazából nincs is szükségünk.

Nem akarok képmutató lenni, a minimalizmustól sajnos még nagyon messze vagyok, pedig tényleg egyre jobban belátom, mi az, amit egyáltalán nem kellene a kosaramba tenni. Tudatos vagyok, de még messze a tökéletes kivitelezéstől. Dolgozom rajta.

Éppen ezért ha nyernék a lottón, szerintem nem kezdenék ész nélkül költekezni. Legalábbis nem olyan dolgokra, amikre azt hihetem, hogy szükségem van. A családom lenne az első, hogy mindenki gondtalanul élhessen. Fényűzés nélkül, de gondtalanul. 

Pablo jövőjét is megalapoznám, de nem tennék elé ezüsttálcán mindent, mert hiszek a munka erejében. Meg fogom tanítani a fiamnak, hogy a munka nemesít, és hogy a célokért igenis meg kell dolgozni. 

img_20190630_110808_edited.jpg

Félretennék annyi pénzt, hogy minden évben eljuthassunk egy új, bakancslistán lévő úticélhoz.

A többit pedig odaadományoznám olyan alapítványoknak, akikben hiszek. Beteg gyermekeken segíteni, orvostudományt fejleszteni, környezetvédelemért küzdeni- ezek között választanék, és szemrebbenés nélkül nyomnám meg az utalás gombot. 

Valóban így tennék, nemcsak azért írtam ezt le, hogy minden olvasóm bőszen bólogasson. Hogy több követőm legyen.

Eltolódtak az értékrendek, sokszor nem érezzük tetteink (és vásárlásaink) súlyát. Én azonban ebben is példa akarok lenni a kisfiamnak: meg akarom mutatni neki, hogyan ne legyen ész nélkül költekező, a fogyasztói társadalom és a reklámok által bedarált zombi. Nehéz meló lesz, de hiszem, hogy nem reménytelen. 

Szeretnék nyerni a lottón? Nem vagyok biztos benne. Túl nagy felelősség.

 

Ti mit csinálnátok, ha hirtelen az öletekbe hullana annyi pénz, amennyiről csak ábrándozni mertek?

 

JustMom Évi

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://justmom.blog.hu/api/trackback/id/tr6814945862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.