JustMom

Anya vagyok. Otthon vagyok.

Miért éppen JustMom?

2019. július 03. 11:31 - Evi Hernaez

Folytatom Czakó-Varga Adrienn bloggerképzős kihívását (amit egyébként nagyon élvezek), a mai téma a blogunk nevének eredete.

A bemutatkozó bejegyzésemben elmeséltem Nektek, hogy miért döntöttem az írás mellett. Itthon maradtam Pabloval, mert abban a nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat az én fizetésem nélkül is. Hatalmas kiváltság ez a mai világban, hálás vagyok érte a sorsnak és a férjemnek. 

Imádok a szeretteimről gondoskodni, igazi tyúkanyó vagyok, aki akkor boldog, ha frissen főzött ebédet és tiszta ruhát tud a családja elé tenni. Engem ez tesz boldoggá, kiegyensúlyozottá, igazán önmagam vagyok az otthon meleg légkörét őrző anyuka és feleség szerepében.

img_20190604_182509_edited.jpg

Így, harmincon túl már eljutottam oda, hogy csak azoknak a véleménye érdekel igazán, akik közel állnak hozzám. A "háztartásbeli" (a hideg is kiráz ettől a szótól) kifejezésre sokszor lenéző pillantások jönnek, de engem nem bántanak. Őszintén mondom, hogy nem érzem kevesebbnek magam azzal, hogy amíg a fiam kicsi, nem stresszelek a karrierem miatt. 

A mai világban a csapból is az folyik, hogy "boldog anya boldog baba", meg "gyerek mellett is lehet", meg "ne add fel önmagad anyaként sem". Persze, egyet is értek én mindennel, csak az nem tetszik, amit ezek a vezérmondatok sugallnak: csak akkor lehetsz igazi huszonegyedik századi csodanő, ha nem kizárólag anya vagy. Csak akkor lehetsz boldog, ha valami mást, valami többet is csinálsz amellett, hogy gyermeket nevelsz. Csakis akkor vagy példaértékű anya, nő, feleség, ha nem csupán a gyerekeket terelgeted és háztartást vezetsz.

Ezzel a gondolatmenettel szeretnék én szembemenni úgy, hogy büszkén hirdetem a blogom nevét: JustMom. Csak anya. Az életemen keresztül meg akarom mutatni, hogy igenis lehet valaki határtalanul boldog és elégedett akkor, ha nem áll vissza dolgozni. Lehet valaki akkor is teljes értékű és hasznos tagja a társadalomnak, ha otthon marad. Hogy a "csak" gyereknevelés nem pejoratív töltetű (vagy legalábbis nem kellene annak lennie), nem lenézendő.

Magyarul írok, bár további két nyelven is tudnék, és spanyolul és angolul valószínűleg többen is olvasnának, hiszen több emberhez juthatna el a blogom. De nem ez a célom. Örömírok, és ez engem tökéletesen kitölt. Szerettem volna magyar blognevet, de a csakanya foglalt volt, én pedig ragaszkodtam a mondanivalómhoz. Ez az, ami a legjobban leírja, hogy ki is vagyok én. Hogy hol a jelenlegi helyem az életben. 

Anya vagyok. Otthon vagyok. 

Köszönöm, hogy elolvastatok!

 

JustMom Évi

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://justmom.blog.hu/api/trackback/id/tr2214923986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.